Akademi Forum
Hem     |     Seminarier     |     Om Akademiforum     |     Kontakt     |     Anmälan     |     Länkar     |    

Byt till engelska   Byt till Svenska

Nyheter

Om Akademiforum
Akademiforum utvidgar successivt sin seminarie-serie. Du som är intresserad av att arrangera seminarier är välkommen att kontakta Akademiforum.
18 dec 2013
Läs mer...

 

Seminarium

 

Partners

mmklinikenlogologo_internetmedicin-2.jpg

                                      

Nationella Demensdagen

Torsdag 10 Mars, 2011

Bonnier Conference, Stockholm

Program 2011

Talare 2011

Konferenslokal 2011

Utställare 2011

Årets seminarium belyser den pågående forskningen kring upplevelser att leva med demenssjukdom. Utifrån den kan vi använda viktig kunskap om hur vården bättre kan anpassas till personerna med demenssjukdom.

 

Socialstyrelsen har i sina riktlinjer om demens ställt krav på fler områden. Några av dessa belyses därför under dagen.

 

Hur vi kan förbättra vården diskuteras i en dialog mellan primärvårds- och specialistvård?

  

Minimental-test (MMT) rekommenderas och används landet över, men variationerna på testet och test-utförandet är betydande. Nu presenteras en nyligen framtagen svensk variant av en standardiserad MMT bedömning.

 

Bedömning av funktion och aktivitet i samband med demensutredning och uppföljning har poängterats av SoS. Därför får vi nu ta del av de senaste rönen om bedömning av aktivitet.

 

Psykologisk kognitiv behandling har i vissa studier gett effekter i samma storleksordning som läkemedel. Men vilken typ av kognitiv behandling är effektiv och vilka är evidensen för denna? Samt hur kan en sådan behandling gå till?

 

Utifrån deltagarnas synpunkter och utvecklingen inom demensområdet har vi anpassat programmet ytterligare för att motsvara era högt ställda förväntningar. Vi har lagt in några längre presentationer och skapat mer utrymme för diskussion och dialog.

 

Innehåll 


 

Akademi Forum, Odengatan 48A, 2 tr ö.g., 113 51 Stockholm, Tel: 070 5717033, E-post: jan.marcusson@gmail.com, Web: www.akademiforum.se

© Copyright 2008

Webbdesign av Ports Studio